ILMU PENGELAK PENCERAIAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pencerai merupakan satu perkara yang amat tidak disukai oleh allah swt. Pada zaman kini banyak boleh dikatakan setiap hari kita mendengar tentang penceraian. Kebanyakan penceraian adalah disebabkan dengan perbuatan dan percakapan seseorang samada dipihak lelaki atau wanita penyebab penceraian berlaku. Selain itu oleh tidak dapat mengawal sifat pemarah dan dendam juga menyebabkan pencerai itu akan berlaku. Ada juga disebabkan kemiskinan juga ada penyebab pencerai itu berlaku.

Sebenarnya hati memainkan peranan yang penting didalam penceraian. Oleh kerana setiap hati manusia ini ada nafsu dan ada syaitan yang suka menganggunya. Apabila nafsu dan syaitan bergabung dalam hati manusia maka kita sebagai manusia yang lemah akan melafaskan atau meminta menceraian itu. Sememang sesuatu yang tidak disukai oleh allah swt amat disukai oleh syaitan.

Maka dengan ilmu ini ada beberapa amalan yang perlu anda lakukan seperti berzikir dan sembahyang. Oleh kerana hati manusia itu yang hendak bercerai itu ada syaitan didalam hati manusia itu maka ada beberapa amalan dimana dapat mengelakan daripada manusia itu terus digoda oleh syaitan dan nafsu jahat. Insyallah kita amal dan setiap hati maka penceraian itu ditidak berlaku dengan izin allah swt.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s