PERTANYAAN ILMU PENUNDUK SURAH YASSIN

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pada hari ini banyak sungguh membuat pertanyaan Ilmu penunduk surah yassin (harian metro muka hadapan pd 23hb Jul 2008) dan apa kesan serta amalanya.

Untuk pengetahuan semua memang barang siapa yang mengamalnya membaca surah yassin (hati al-quran) maka seseorang itu diberi kelebihan seperti menundukan seseorang, manusia akan senang atau akan sayangkan kepada kita, apa yang dikatakan akan dituruti secara zahir mahu batin.

Orang yang dimaksudkan itu mempunyai kepandai dalam penggunaan surah yassin sebab pada ayat yang tertentu jika diwafak atau dihajat insyallah akan dikurnai kehendaknya. Itulah yang terjadi pada pengamalnya. Dalam blog saya baru-baru saya ada meletakan ilmu penunduk suami/isteri dan anak merupakan salah daripada surah yassin dimana jika di niatkan pada ayat yang tertentu insyallah segala hajatnya akan dikurnai jika diminta. Oleh itu jangan diniat untuk melakukan perkara yang diharamkan oleh islam. Selain daripada surah yassin ada lagi banyak dalam surah-surah yang lain seperti al-fatihah juga mempunyai kesan yang sama dengan surah yassin ianya boleh jadi penunduk, pengasih, mendatangkan hajat dan sebagainya cuma kita perlu tahu caranya.

Selain itu ada yang menyoal kenapa kita minta sesuatu yang buruk allah swt memakbulkanya ?

Ingatlah sejarah manusia dijadikan dimana Iblis meminta kepada allah swt untuk menyesatkan manusia sehingga hari kiamat dan allah swt memakbulkanya. Inikan kita manusia yang dijadikan sebaik-baik kejadian maka tidak mustahil segala doa kita tidak dimakbulkan insyallah ia akan dimakbulkan.

Akan tetapi ingatlah hari pembalasan (kiamat) oleh itu jangan minta sesuatu yang buruk maka janji allah swt jika minta yang baik akan dikurniakan kebaikan maka apabila minta kejahatan akan dikurnai kejahatan (masa ada didunia ataupun akhirat)

harap maklum

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to PERTANYAAN ILMU PENUNDUK SURAH YASSIN

  1. Naz Din berkata:

    Salam
    saya bukan nak tahu ayat mana utk di niatkan agar hati seseorang berubah dan mcmmana caranya

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s