ILMU PENGELAK IRI HATI DAN KHIANAT

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Pasal mulut badan binasa. Ini ungkapan orang melayu yang selalu diungkapkan oleh orang-orang tua. Manusia ini ada bermacam-macam sifat dan bermacam-macam ragam. Oleh itu jagalah mulut kita supaya tidak menyakiti hati orang lain. Kerana mulut ini merupakan senjata yang amat tajam sekali di dunia, jika kita telah mengeluarkan kata yang menyakitkan hati orang lain maka cepat-cepatlah minta maaf dengan orang tersebut.

Islam menyarankan sebelum tidur kita renungkan apa yang kita telah buat dan apa yang kita akan buat pada keesokan harinya. Oleh itu jika kita rasa kita telah menyakitkan hati orang lain maka cepat-cepatlah pada keesokan harinya mintalah maaf kepada orang yang kita sakiti itu. Janganlah ego, sombong atau bongkak merasakan kita sahaja yang betul dalam semua perkara.

Banyak juga individu-individu meminta saya mengajar ilmu ini. Ilmu ini anda perlu baca selepas sembahyang fardu atau sembahyang sunat lain. Insyallah orang yang mempunyai hasrat ingin menyakiti diri anda dengan mengunakan kaedah sihir kepada anda tidak meneruskan hasratnya.

Harap maklum

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s