ILMU MENJATUHKAN ATAU MENURUNKAN PANGGKAT SESEORANG

Assalamulaikum dan salam sejahtera,

Ilmu diatas memang tajuknya agak menakutkan kerana bolehkah ilmu menurunkan pangkat ataupun kedudukan seseorang. Sebenarnya ilmu ini telah lama ada cuma kita yang tidak tahu ataupun malas ingin mencarinya.

Jika anda dikurniakan dengan pangkat dan kedudukan maka sila gunakan pangkat ataupun kedudukan anda dengan cara adil. Janganlah merendah-rendahkan seseorang dan janganlah pula menginayakan seseorang ataupun jangan mengunakan pangkat yang diberikan untuk menyusahkan orang-orang bawahan kita dengan cara yang tidak adil.

Kebiasanya jika seseorang itu terinaya maka anda jangan bersusah hati sebenarnya jika kita terinaya banyak sungguh kelebihan yaitu anda dikurniakan dengan apa-apa sahaja yang diminta akan dimakbulkan. Oleh itu bagi mereka yang mempunyai kedudukan ataupun pangkat ataupun seumpamanya sila gunakan kuasa yang dianugerahkan dengan cara yang baik dan adil.

Disini saya memohon jangan gunakan ilmu untuk sembarangan akan tetapi jika kita rasa terinaya maka gunakan dengan baik yang mungkin jangan angkuh dan sombong diri.

Sekian terima kasih

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s