ILMU SALAMUN QAULAM (YASSIN 58)

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Merujuk kepada perkara diatas ilmu boleh dikatakan lama jugakan saya telah diijazahkan oleh pengajar saya. Untuk pengetahuan semua ilmu ini lebih kurang sama dengan ilmu kebesaran yahuu cuma bezanya diantara ilmu kebesaran yahuu dan ilmu salamun qulam ini ialah dikurniakan keselamatan daripada banyak segi cuma jika kita amalkan dalam masa yang tertentu kita telah dapat kesannya

khasiat jika kita mengamalkan ilmu ini adalah seperti berikut
1 Ianya boleh dihadikan sebagai pengasih
2 Ianya boleh memanggil pulang seseorang terutamanya untuk suami isteri.
3 Jika kita ada masalah yang urgent ataupun kecemasan adalah baik kita mengamalnya supaya dikurnia keselamatan dan hajat
4 Jika anak, kita ataupun seumpamanya dengan ini ingin pergi ujian maka adalah elok kita amalkan boleh dikatakan ianya boleh jadi seperti air menerang hati cuma bezanya tidak mengunakan air cuma doa semata-mata.
5 Ianya boleh dijadikan keselamatan rumah dimana orang yang ingin memasuki rumah kita atas tujuan untuk mencuri ataupun berbuat khianat seperti menanam benda di kawasan rumah maka orang tersebut tidak berjaya memasuki rumah kita.

Sebenarnya banyak lagi kegunaan ilmu ini akan tetapi masa yang paling baik kita amalkan ialah dihujung-hujung waktu asar yakni lebih kurang dalam 45 min ataupun 30 min sebelum waktu magrib. Jangan pula melewatkan sembahyang asar. Kerana waktu itu adalah amat mustajab sekali.

Disini adalah baik saya menerangkan kenapa waktu itu amat mustajab sekali. Untuk pengetahuan semua selepas waktu asar tiada penjaga atapun malaikat yang ada kerana masa asar merupakan waktu malaikat yang menjaga kita akan bertukar shif oleh itu jika boleh janganlah tidur pada waktu itu kebanyakan daripada kita amat suka tidur pada waktu itu dan untuk pengetahuan semua kebarang kalian untuk kena strok adalah tinggi jika kita tidur pada waktu itu selain daripada itu jika kita tidur pada waktu itu kita akan mimpi yang bukan-bukan oleh itu cuba jangan tidur pada waktu itu. Dan apabila kita mengamal sesuatu sebelum waktu masuknya waktu magrib jika kita mengamalkan sesuatu pada waktu itu maka akan tercatatlah amalan kita dan sesuatu yang dimulakan dengan amalan yang baik maka baiklah seluruhannya pada hari itu.

Sekian terima kasih

Sekian terima kasih

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s